Gör dina egna raw grönkålschips

En stor favorit är grönkål, som säljs billigt både på Sveriges gårdar och i vanliga matbutiken. Grönkål passar perfekt i en sallad, i en smoothie som grönkålsjuice, som en ingrediens i en grönsakswok, som stuvad, inlagd, ångkokad eller hackad i en soppa.

Ett enkelt sätt för att göra hälsosamma snacks är att göra grönkålschips. Skölj och massera grönkålen, krama ur vattnet noga och lägg på en plåt. Spraya över lite olivolja och lite havssalt. Torka grönkålen på låg temperatur i vanlig ugn eller i en torkugn. Undvik temperaturer över 40 grader, för att på så sätt behålla näringen och enzymerna i grönkålen.  

Läs mer om kost och hälsa:

www.rawfood-kost.se
www.vegetarisk.info
www.kostkoll.se
www.kosttipset.se
www.vitaminochmineral.se
www.kosttillskott-guiden.net
www.naturmedicin-guiden.se
www.kolhydrater.org
www.gravidkost.se
www.piggabarn.se
www.friskabarn.se
www.receptkoll.se
www.ekologiskaval.se
www.ekologisk-mat.info
www.detoxa.nu
www.detox-guiden.se
www.skoldkorteln.info
www.allergi.biz
www.astma-guiden.se
www.kemikalier.eu