Åttaåringar får bröst och kommer i målbrottet av vardagskemikalier!!!

I måndags visade vetenskaps värld ett program som fick mig att få rysningar. Visste ni att inträdet till puberteten låg vid 17 års ålder under 1950-talet MEN att åldern har minskar till 13 år under de senaste 10 åren och nu är nere i 8-9 år. Idag så kommer barn i 8-9 års åldern in i målbrottet, vilket alltså innebär att deras sexdebut och intresse för sexualitet tidigareläggs.

Detta har anmälts av kyrkokörer övre världen där barnen inte kan medverka eftersom de inte hinner lära upp dem innan målbrottet. I New York har man löst problemet med att låta barnen leva i en helt ekologisk miljö, med ekologiska kläder, ekologisk mat m.m. vilket senarelägger målbrottet. Vår allt tidigare utveckling beror till stor del på övervikt, oekologisk miljö med mycket miljögifter, tillsatser, för stora mängder kött i kosthållningen m.m.


I programmet talar man om att en danskt studie visar att danska flickor får bröst ett år tidigare idag än för 15 år sen, vilket visar att denna förändring går oerhört snabbt. Forskarna misstänker att det beror på hormonpåverkande kemikalier såsom ftalater och parabener som finns som mjukgörare i plast och finns i våra vanligaste vardagsvaror som schampo, duschkräm, kosmetika, plastmattor och tvättmedel.

Professor Anders Juul vid Rikshospitalet i Köpenhamn berättar att hans klinik för tillväxt och reproduktion tar emot tjugodubblat antal barn som söker hjälp för tidig pubertet jämfört med för 40 år sedan. Rikshospitalet har genomfört en undersökning på 2 000 danska skolflickor mellan åren 1991 – 2006 vilket visar på en dramatisk förändring. 1991 fick flickorna bröst vid knappt 11 år men 2006 kom brösten ett helt år tidigare. Detta kan jämföras med att danska flickor för 200 år sedan fick sin första menstruation när de var 17 år, 1950 när de var 13 år men nu får den flera år tidigare. Spår av ftalater tycks finnas i alla flickornas urin, vilket verkar vara orsaken eftersom djurförsök har påvisat att att E-ftalater även stör djurs fortplantning.

http://svt.se/2.107868/vetenskapens_varld